joomla statistics

Kaj je Moj komunikator?

Brezplačna aplikacija Moj komunikator omogoča govorno sporazumevanje osebam s posebnimi potrebami, ki tega niso zmožni zaradi motenj v gibalnem, duševnem razvoju, pri motnjah avtističnega spektra, gluhoti, deformacijah ali poškodbah govornega aparata. Namenjena je tudi osebam, ki zaradi različnih dejavnikov (operacije, poškodbe) ne morejo govoriti.

Aplikacija predstavlja dober pripomoček tudi širši javnosti za učenje novih besed v slovenščini in sestavljanje le-teh v nove povedi (tujcem, ki se učijo slovenščino kot drugega/tujega jezika, otrokom, ki se učijo govoriti …). 

Želijo jo v čim večji meri približati ljudem, ki jim je namenjena, jim olajšati vsakdanje govorne situacije in popestriti njihovo socialno življenje. 

Kako deluje Moj komunikator?

Aplikacija deluje na petih platformah (Apple, Android, Windows, Blackberry in kot spletna aplikacija). Uporabniki ne potrebujejo nobenega predznanja za uporabo aplikacije, saj je le-ta za uporabo enostavna.

Moj komunikator vsebuje vnaprej pripravljene osnovne knjižnice za osnovne teme pogovora (počutje, vreme, v mestu …), ki vsebujejo gradnike, sestavljene iz slike in zvoka. Uporabnik s pomočjo klikanja osnovne elemente združuje v povedi, ki se predvajajo na mobilnem telefonu oz. tabličnem računalniku. S tem uporabnik svoje potrebe sporoča ostalim ali pa si jih samo shranjuje v mapo »priljubljene« in si s tem skrajša čas komunikacije. Možen je tudi vnos svojih slik in zvokov, ki jih uporabnik hrani v mapi »moja knjižnica« in tako vsebino prilagodi svojim potrebam.

 

Preskusite na spletu

 

Več informacij na spletni strani.

Novice

Bodi na tekočem

 

Informacije

za bodoče mamice

 
kontakt
 
Twitter
 
knjige