joomla statistics

 

Dragi prijatelji!

prihodnji ponedeljek bo že tretji v mesecu novembru. Spet vas vabim v Plato na druženje in klepet, tokrat pa tudi na mini-delavnico.

Ko smo izvedeli, da ima naš otrok (vnuk, nečakinja, soseda, prijateljev sin ...) Downov sindrom, kako smo se takrat počutili? Kaj se nam je pletlo po glavi? Kaj smo mislili in govorili?
Kelle Hampton, ameriška fotografinja in blogerka, je v začetnem obdobju mislila, da je zapravila najlepše ime na svetu za "tega otroka".

Diagnoza Downovega sindroma v naša življenja in srca prinese kopico čustev, ki zatemnijo naše nebo - strah in grozo in oklevanje in žalost in paniko in jezo in vse spomine na stereotipe in množico vprašanj.

Potem pa potrebujemo nekaj časa, da dovolimo otroku, da odpihne vse te grozne strahove in - preprosto s tem, da je - naša srca in življenja napolni z ljubeznijo in toplino in zaupanjem in veseljem in optimizmom ...
Kelle je nekaj časa kasneje v svojem blogu (in leto kasneje tudi v knjigi) pisala in še piše lepe reči iz njihovega življenja, o tem, kako se imajo lepo in kako "slavijo življenje". Komentatorji pišejo, kako jim je postala zgled nepremagljive ljubezni in optimizma in kako jim gre na jok ob lepoti njihovega življenja. Med eno in drugo točko njenega doživljanja hčerke Nelle je bil potreben ... čas. Poleg tega pa seveda tudi delo in razmišljanje in veliko ljubezni.
 
V ponedeljek bomo nekaj časa našega druženja namenili tudi mini-delavnici, v kateri bomo raziskovali svoja čustva. Ob diagnozi in ob prvem nasmehu, ob rojstvu in na prvi delovni dan v VDC, ko smo bili sami in ko smo se pogovarjali z drugimi ... Poskusili bomo ugotoviti, kakšna so naša čustva sedaj, kaj delamo s tistimi bolj grenkimi in kako ohranjamo lepa.

V tem delu si bomo vzeli nekaj časa samo zase in se potem odločili, kaj od vsega, kar smo ugotovili, želimo deliti z drugimi, česa pa ne.

Dobimo se v ponedeljek, 16. 11., ob 16:30 v Plati - v sobici s foteljčki.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član