joomla statistics

V Loanu, Italiji, so se Alen Šoster, Tjaša Lenko in Urban Goltnik udeležili odprtega evropskega prvenstva za osebe z Downovim sindromom. Slovenija je na tovrstnih tekmovanjih bila prvič zastopana z našimi plavalci. Vi trije so dobro premagali svoj prvi evropski krst.

V svojih skupinah so se uvrstili in prejeli medalje:  Alen Šoster 1. mesto na 50 m kravl, 2. mesto na 200 in 25 m kravl , Tjaša Lenko je bila tretja na 25 in 50 m delfin in Urban Goltnik je bil 3. na 50 m prsno in 50 m kravl.

Daleč najboljši so bili domačini, zatem Angleži, Francozi in Portugalci. Poleg evropskih držav so tekmovali tudi plavalci iz Avstralije, Mehike, Brazilije in Južne Afrike. Prva udeležba velenjskih plavalcev, predstavnikov Slovenije, kot najhitrejših v Sloveniji, na tako močnem mednarodnem prvenstvu je pokazala, da moramo v Sloveniji še veliko narediti na področju ukvarjanja s športom invalidov, tako mlajših kot starejših. Le-to je sploh zanje pomebna dejavnost, ki služi k boljšemu zdravstvenemu stanju, socializaciji in psihofizičnemu razvoju.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član