joomla statistics

 

Društvo downov sindrom Slovenija bo s septembrom 2016 pričelo izvajati nov program »HEALTHY DS« ali v prevodu »ZDRAV DS«. ZDRAV DS je mednarodni Erasmus+ program, v katerega, so poleg našega društva vključene še: Španija (kot nosilka programa), Madžarska, Portugalska, Nemčija in Romunija.

 

KAKŠNI SO CILJI PROGRAMA?

Cilj programa »ZDRAV DS« je, da bi s privzgajanjem zdravega življenjskega sloga osebam z DS in njihovim družinam, pozitivno vplivali na ohranjanje zdrave telesne teže in dobro zdravstveno stanje ter počutje.

Poleg tega, pa bo program, ki ga bomo izvajali, preveden in preoblikovan v IKT (računalniško, spletno platformo), s pomočjo katere bodo lahko osebe z DS, njihove družine in strokovnjaki načrtovali in spoznavali zdrav življenjski slog, zdravo prehrano, ipd.

 

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?

Program je namenjen osebam z DS starejšim od 18 let. Poleg tega morajo biti v program aktivno vključene tudi družine oseb z DS. Naloga družin je predvsem v tem, da se naučeno v programu, izvaja tudi v domačem okolju.  

 

KAKO BO PROGRAM POTEKAL?

Program bo potekal v obliki delavnic, enkrat tedensko za obdobje dveh mesecev. Nato se bo družine vključenih v program spremljalo še nadaljnjih 5 let (najverjetneje z anketami in vprašalniki), z namenom preverjanja uspešnosti programa.

Za starše bo društvo priskrbelo predavanja strokovnjakov na temo prehrane, vezane na zdravstveno stanje oseb z DS in prehrane v obdobju odraslosti oseb z DS.

 

Želimo si, da bi se program izvajal v bližini udeležencev programa. Zato Vas lepo vabimo, da v kolikor ste zainteresirani za vključitev v program, da nam to sporočite na naslov : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Glede na število prijavljenih, bomo izbrali kraje, kjer se bo program izvajal.

 

ZA PRIJAVO V PROGRAM POŠLJITE SLEDEČE PODATKE:
  • IME IN PRIIMEK OSEBE Z DS TER STAROST
  • KRAJ BIVANJA
  • IME IN PRIIMEK DRUŽINSKEGA ČLANA, KI BI SE POLEG OSEBE Z DS VKLJUČIL V PROGRAM

 

Prijave zbiramo do 15. avgusta 2016!

Več informacij najdete TUKAJ.

Če imate kakršnokoli dodatno vprašanje, nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član