joomla statistics

Konec julija smo se v okviru evropskega projekta VIRTUAL DS udeležili srečanja partnerjev projekta v Craiovi v Romuniji. Sodelovali smo na evropski konferenci z naslovom NOVE PERSPEKTIVE ZA ZAPOSLJIVOST OSEB Z DOWNOVIM SINDROMOM NA TRGU DELA. Predstavili smo izkušnje poizkusnega usposabljanja uporabnikov s pomočjo virtualne resničnosti za poklic natakarja in poklic pomočnika v trgovini. Poizkusno usposabljanje smo izvedli v sodelovanju z društvom Verjamem vate.

 

25. in 26. julija 2019 je v Craiovi v Romuniji potekalo peto in zadnje srečanje evropskega projekta VIRTUAL DS.

Mednarodno srečanje je organiziralo romunsko društvo ALDO-CET, udeležili pa so se ga vsi partnerji projekta VIRTUAL DS. Ta evropski projekt pod vodstvom društva FUNDACION ASINDOWN (Španija) dokazuje, da bi lahko s podporo virtualne resničnosti zagotovili uspešno usposabljanje in s tem dosegli učno uspešnost oseb z Downovim sindromom in drugih oseb z motnjami v duševnem razvoju. S tem bi izboljšali njihove zaposlitvene kompetence in zmanjšali razlike pri učnih rezultatih.

Prva dejavnost srečanja je bila evropska konferenca z naslovom »NOVE PERSPEKTIVE ZA ZAPOSLJIVOST OSEB Z DOWNOVIM SINDROMOM NA TRGU DELA«, ki jo je na sedežu Univerze v Craiovi organiziralo društvo ALDO-CET.  Konference se je udeležilo 36 ljudi, med katerimi so bili predstavniki socialnih služb, agencij za zaposlovanje, agencije za javno zdravje, izobraževalnega sektorja, staršev in oseb z Downovim sindromom. Razpravljali so o vprašanju zaposlovanja oseb z Downovim sindromom na odprtem trgu dela v primerjavi z evropskim podpornim modelom zaposlovanja in usposabljanja s pomočjo virtualne resničnosti.

Po konferenci so partnerji na srečanju naredili pregled vseh gradiv za usposabljanje in e-platforme. Vsako društvo je delilo svoje izkušnje, pridobljene pri poizkusnem usposabljanju uporabnikov. Pojasnili so, kako so implementirali e-platformo, kakšne rezultate so dosegli in kakšna je bila povratna informacija uporabnikov. Razpravljali so tudi o možnih spremembah in izboljšavah gradiv ter e-platforme. Partnerji so se strinjali, da je gradivo za usposabljanje uporabno za osebe z Downovim sindromom, in tudi za vodje usposabljanja. Dogovorili so se o načrtu izvedbe projekta. Partnerji so se udeležili družabne večerje, kjer so delili ideje o morebitnih nadaljnih skupnih projektih.

Predstavniki projektnih partnerjev, ASINDOWN (Španija), ALDO-CET (Romunija), DDSS (Slovenija), APPT21 (Portugalska), STATUS EMPLOYMENT (Velika Britanija) in IMAGINA RV (Španija), se zahvaljujejo vsem uporabnikom in sodelavcem za sodelovanje in predanost. Tudi če se projek bliža koncu, se bodo dejavnosti usposabljanja nadaljevala tudi po zaključku.

 

Prenesi Poročilo.

 

 

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član