joomla statistics

Spoštovani starši in drugi družinski člani otrok in mladostnikov z Downovim sindromom!

Vabimo vas na predavanje, ki bo v sredo 18.6.2014 ob 17h v dvorani Zveze Sožitje, na Samovi 9, Ljubljana.

Tema predavanja :

Sestre in bratje otrok s posebnimi potrebami

Predavateljica : Kaja Polenik, psihologinja

Predavanje bo predvidoma trajalo do 18.30.

Kratka vsebina:

Otroci s posebnimi potrebami, njihovi straši in sorojenci so v življenju postavljeni pred velike izzive. Prav sorojenci otrok s posebnimi potrebami pa so skupina, ki je z vidika nudenja ustrezne podpore pogosto prezrta. Odnosi med sorojenci so navadno najdlje trajajoči družinski odnosi, izjemno pomembni za zdrav razvoj na vseh področjih, prav tako pa v veliki meri vplivajo na dobrobit celotne družine. Sorojenci otrok s posebnimi potrebami skozi razvoj prevzemajo različne vloge. So igralni partnerji, učitelji socialnih in drugih veščin, so prijatelji, vzor, pogosto pa tudi zaščitniki. Omenjene vloge pogosto prevzemajo tudi v kasnejših življenjskih obdobjih, ob tem pa se lahko soočajo s številnimi čustvenimi stiskami (jezo, občutki zapostavljenosti, krivde in sramu, ljubosumjem, pretiranim občutkom odgovornosti, skrbmi glede prihodnosti ipd.).

O predavateljici:

Kaja Polenik, univ. dipl. psih. je zaposlena v Zdravstvenem domu Vič, na Centru za duševno zdravje, kjer v sodelovanju z Razvojno ambulanto in drugimi strokovnjaki na področju duševnega zdravja, izvaja zgodnjo obravnavo za otroke s posebnimi potrebami.

 

Predavanje je brezplačno.

Za udeležbo je potrebna predhodna prijava. Prosim, pošljite jo do 15.06.2014 na elektronski naslov : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vljudno vabljeni!

Novice

Bodi na tekočem

 

Informacije

za bodoče mamice

 
kontakt
 
Twitter
 
knjige