joomla statistics

Spoštovani!

Na vprašanje, kako osebam s posebnimi potrebami izboljšati možnosti socialne vključenosti in opravljanja dela, poskušamo odgovoriti številne organizacije. Srečujemo se na različnih konferencah in posvetih, na katerih ugotavljamo, da ni prave povezanosti med različnimi sistemi, niti prave predstave, kaj osebe s posebnimi potrebami zmorejo in znajo. Ker je na tem področju mnogo neznank, včasih tudi negotovosti ali strahu, smo posvet poimenovali ”STOPIMO IZ CONE UGODJA”.

10. marca 2020 bo v Hiši EU organiziran prvi izmed treh posvetov, ki bo po vsebini drugačen, kot jih poznamo. Glavno vlogo bomo zaupali učencem in dijakom s posebnimi potrebami iz petih različnih organizacij (partnerjev v projektu). Prevzeli bodo vodenje posveta, strežbo, registracijo, sodelovali v diskusiji in predstavljali uspešne zgodbe socialnega vključevanja in delovnih izkušenj.

Cilj izvedbe treh strokovnih posvetov (2020, 2021, 2022) je vzpostavitev sistema, ki bi omogočal sodelovanje različnih deležnikov s področja vzgoje in izobraževanja, sociale ter trga dela. Nepovezanost teh sistemov omejuje razvoj dobrih praks, kot tudi nasprotuje načelu smotrne porabe sredstev. Starši so postavljeni pred težavne izbire, saj so zmožnosti posamičnih ustanov omejene pri omogočanju celostne podpore uporabniku, ki se kasneje želi zaposliti ali živeti kar se da polno življenje.

  1. posvet, 10. 3. 2020, bo namenjen predstavitvi trenutnega stanja in pripravi priporočil za nadaljnji razvoj področja.
  2. posvet (2021) bo namenjen predstavitvi dobrih praks, ki se bodo razvile na osnovi priporočil iz 1. posveta.
  3. posvet (2022) bo namenjen predstavitvi dobrih praks in pripravi predloga za sistemsko ureditev, ki bo omogočala povezovanje in sodelovanje različnih deležnikov s področja izobraževanja, sociale in trga dela.

Vljudno vas vabimo, da se nam v torek, 10. 3. 2020, pridružite ter nam pomagate soustvarjati nove priložnosti za boljšo kvaliteto življenja oseb s posebnimi potrebami.

Na posvet se lahko prijavite do 4. 3. 2020 preko spletnega obrazca ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., kjer smo vam na voljo tudi za vse dodatne informacije.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.  Udeležba je brezplačna.

Prenesi vabilo.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član